Пережите

Инусик Димитрова
Втомилась  плакати,  хоч  сліз  –  повна  душа,
Втомилась  вірити,    хоч  віри  –  повні  груди. 
Журба  моя  мене  ніяк  не  полиша,
Та  все  ж  сміюсь,  виходячи  на  люди.

Втомилась  йти,  далека  хоч  дорога.
Втомилась  жити,  хоч  життя  прекрасне.
Я  ходжу,  оббиваючи  пороги,
Вогник  надії  все  ж  горить,  не  гасне.

Я  змучена,  облиште,  дайте  спокій.
Хай  відпочине  стомлена  душа.
Нехай  спічне  вона  собі,    допоки
Усім  нещастям  дам  я  відкоша.

Зморилася,  ви  не  чіпайте,  прошу.
Повітря  свіжого  вдихнути  дайте.
Я  самотужки  донесу  цю  ношу,
Не  треба,  дякую,  не  допомагайте.

Душа  сльозиться,  але  я  не  плачу,
Я  сповнена  безмежної  надії.
Усе  здолаю!  Сильна!  От  побачте!
І  втілю  у  життя  всі  свої  мрії!