I де його шукати, того дня

Людмила Станева
І де його шукати, того дня,
що за солону хвилю зашпортнувся,
навіки зник із сонячним  вбранням,
самотності моєї не вжахнувся?

І нащо він мені тепер такий:
прибитий до човна чи до оселі?
Беріть його собі, глухі піски
і будьте, на здоров`ячко, веселі!

А я свій сум, що вірний був мені,
до серця пригорну і приколишу.
Не проміняю на гарячі дні
осінню благовійно-стиглу тишу..


Фото: Владимир Станев