З iнфантою лукiв

Алексей Ковалевский Укр
* * *

Інфанта луків
Ластівка влітає у вікно
Мовчить грудочкою землі
Бачить яка темниця —
Земля
Б’ється у прозоре скло
(Кривава рана навиліт)
Виживе —
Носитиме по кожному з нас траур


* * *

Блискавка
Блукає в темряві
Твоєї крові
Шукає подорожнього
Аби спопелити

Дарма що на її рахунку
Вже ціла ніч


* * *

Скрипалі одягли чорні фраки
І пішли в молоду траву

І замість траурного маршу
Хлюпнула мелодія
                зелених коників