Кунакка кайтам

Фаниль Асфаров
Кунакларга кайтып йорим.
Туган апаларыма.
Мендэрлэргэ башны салсам.
Ял бола яннарыма.

      Остэлдэ кайнар дучмак.
      Тэлинкэдэ очпочмак.
      Юкка гына эйтмэгэннэр.
      Кунак булсан бул тыйнак.

Тагын кайда барыйм инде.
Туган якка кайтмыйча.
Апалар белэн горлэшеп.
Табында утырмыйча.

Искэ алып туганнарны.
Эти,эни, бабайны.
Кунел кылларын кузгатып.
Жылый да гармуннары.

Жырлыйк эле, жырлыйк эле.
Янгырасын гармуннар.
Озак еллар, исэн-имин.
Яшэсенлэ туганнар.

Сулар ага, еллар утэ.
Картаймый кунел генэ.
Тазалыклар,ак бэхетлэр.
Телэп калам мин сезгэ.