Красимир Георгиев Сомнения

Вадим Милославский
Красимир Георгиев
 СЪМНЕНИЕ

 Когато разучих
 математиката, граматиката, науката за любовта,
 науката за почитанието на предците,
 леточислието, риториката, пътищата на предопределението,
 учението за съществата, учението за войните,
 познанията на змиите, връзката между небето и вятъра,

 започнах да пиша каталог на моретата и островите.
 Но нощем ме буди съмнението,
 че може би все пак Земята е плоска.


СОМНЕНИЯ

Освоив точные науки, познав гармонию любви,
Я с уважением к своим предкам иду дорогою судьбы.
Но свет познания бесконечен, я открываю этот мир.
Меня стихия увлекает и ветер друг зовёт на пир.
Мы пролетаем над морями, в рассветной дымке острова...
Приходит ночь, берут сомнения, а может плоская земля.

19.11.2012