Melodious. из Мандельштама

Эли Шева
"Отчего душа так певуча,
И так мало милых имен,
И мгновенный ритм — только случай,
Неожиданный Аквилон?

Он подымет облако пыли,
Зашумит бумажной листвой
И совсем не вернется — или
Он вернется совсем другой..."

1911

Why is soul of mine melodious?
And the dearest names are few;
instantaneous rhythm — Aquilonis —
is at most rule of chance for you...

It will surge in a dusty cloud,
make a noise with the paper leaves,
and will never return from out;
if returned — not the way it leaves...

??.12.09