Вiчнiсть

Тет Романова
Він стискав її тремтячі долоні… Стискав все дужче, все уважніше прислухався до ритму її серця… Ще живого, ледь чутного серця… Вона холола… Вона дивилася на нього своїми дивно-мигдалевими очима… В них було щось трепетно-мелодійне… Щось шовково-ніжне…
Спокій…
То був спокій… Безнадійний, непримиренний спокій… Ненависний ним, коханий нею… Він увійшов крізь навстіж розчинені двері і сів навколішки біля її ніг. Торкнувся легким дотиком пальців її тіла, холодного… окутаного дрімотою і любов’ю. Тонким помахом вій вона відчула його присутність. Це був спокій. Вічність і безмежність. Сльози і сміх. Життя і …
Вічність…
Це була вічність…