Мiй сивий славiю...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

Мій сивий славію — банальне
Одухотворення світів,
Негордовите, неблагальне...
А нам —
              не до таких скарбів.

Дивись —
               якийсь Грицько Нечеса
Бреде з транзистором в руці, —
Чи не банальніше?
                Аж плеса
Небесні щуляться в ріці.

І вітерець космічний віє,
І новомодні верзуни
На палях сохнуть...
                Соловію,
Вславляй Творця, не обмини

Й чумні серця, —
                нехай заплачуть.
Ні Катерини ж, ні Грицька,
А от життя — виття собаче
І за пороги не втіка.

Бо там же спить сердюк впівока,
Орда по вибалку повзе,
Там ніч, як млість,
                як смерть, глибока,
Там віру сумнів не гризе!

І ті скарби нам не даються —
Ідуть у глиб,
                на спід віків.
І знову з нас лихі сміються
Під гуркіт битих черепків...