Мiсто Лева

Павло Браницький
МІСТО ЛЕВА (пісня)
(пісню редаговано в новій редакції - дивитись вірш Місту Лева


У Львові знов туман і дощ іде
Малюючи на храмах візерунки
Бруківкою потік води тече
Немов би очищає наші думки.

І залишає вічне та святе
І вимиває з душ брудне та грішне
Немов свічки в церквах каштан цвіте
І квітне все у рясних білих вишнях.

приспів
І мені від тих квітів тепло
І тепло від травневих дощів
Тільки б місто моє хай жило
Мій квітучий і затишний Львів.


З кав’ярень всюди музика луна
І скрізь чутно співучий гомін мови
І в серці грає скрипаля струна
І всюди на домах висять підкови. 

І навіть леви інколи бува
Одягнені у білі вишиванки
Тут «Слава Україні!» не слова
А залп її героям на світанку.

приспів
Хай мене надихає тепло
Від львів’ян і травневих дощів
Тільки б місто моє хай жило
Мій квітучий і затишний Львів.


25.11.2012