Удача

Поэт Владимир Дорохин
Великих замыслов незримые порядки
Скучнейшим фарсом посвящённым предстают –
Плоды триумфа лишь с удачей будут сладки,
Когда в признанье гимн почтенный сложит люд.

Ценней расправа с ней над злом превосходящим,
Оваций громче несмолкаемых всех гул,
И ярче дали, озарённые горящим
Победным взором, что в величьи утонул...

Шутлив с удачей ход тернистых изысканий,
Легки маршруты к неприступным берегам
И вера крепче в силы дерзких начинаний,
Как прекословье честолюбия врагам!

2017



Luck

Invisible orders of great humanbeing designs
Most boring farce for initiates suddenly appears –
Laurels of triumph will be sweet only with good luck,
When, in recognition, venerable people folds hymn.

More valuable is reprisal against her superior evil,
Ovations are louder than rumble that never stops,
And distance is brighter, illuminated by burning
With a victorious gaze that drowned in greatness...

Joking with good luck, course of thorny research,
Easy routes to impregnable shores and faith
Is stronger in strength of daring undertakings,
How a contradiction to enemies of pursuits!

2017