Дим Тамак нурлы авыл

Ямалеев Марс
(Ж.ыр)       
Иртэ тан,нар аткан чакта , кояш нурлары уйный.
Текэ таунын,   очларыннан  уйный ,  нурлары туймый .
Инеш  сулары  ялтырый , был  быллар талда сайрый.
Дим-Тамак  туган тобэгем  якты   тан,нар  каршылый.

       Кушымта:
       Дим –Тамак  туган  авылым , якты  нур белэн тулган.
       Ямьле  Димескэй    ярында   урамнары  сузылган.
       Тэбигэтнен,   кочагына   урнашкан изге   ягым. 
       Борынгыдан  саклап   калган  авылнын,  ямен  халкым.

Сузлып киткэн урле таулар, ,  юл  буенда  агачлар.
Йомшак   ж,илдэ   дулкынлана  игеннэргэ  бай  кырлар.
Яшел  болыннар  ж,эелгэн , ,  чишмэдэ  шифа   сулар.
Салмак  аккан  Димескэйдэ  йозеп  уйныйлар  казлар.
        Кушымта:

Сагындырта    еракларда   йортеп  тормыш  еллары.
Авылда   тырыш   яшьлэре ,  назлы  ,  чибэр  кызлары.
Тумыштан  бирелгэн  гадэт , эшчэн хэм бердэм халкы.
Тормыш  юлындагы  маяк  булып  авылым   балкы!
        Кушымта:
                (26.11.2012г.)