Скажи, зимова хмарко

Валентина Чайковская
Скажи, зимова хмарко, до котика подібна,
Хто срібні зорі й маки малює нам на вікнах?
Хто пензликом казковим фарбує діткам щічки,
В білесенькі обнови в гаю вдягнув смерічки?

Питали ми в синички, і в баби снігової:
“Навіщо рукавички вдягаємо зимою?”...
Сніжок летить над гаєм,  встеляє всі доріжки,
Невже і він не знає, хто ніс щипає трішки?

У дідуся Мороза спитаю про це диво,
Вже сани десь у лозах, він скаже все правдиво.
Снігуронька гарненька  підкаже-допоможе,
Якщо дідусь старенький згадати щось не зможе.