Свинуватий iжачок

Наталья Викторовна Лясковская
Кличе матусю вночі iжачок,
просить в колисочку перцю стручок,
яблучок пару, редьку гірку,
хліба з ковбаскою, трохи сирку,
торта, що тато учора приніс,
коржика, що той четвер не догриз,
також — до купи — тарілку супцю,
скибку кавунчика та холодцю!
Довго малюк
                сьорбав,
                хряскав,
                ковтав…
Врешті втомився й на постіль упав.
Тихо зітхнув, у весь рот позіхнув,
черевце склав тай щасливо заснув.
Вранці матуся до сина прийшла,
довго, небога, малого трясла:
витрясла вигризки, шкурки, друзки,
дерті шкарпетки, жменьку луски,
пробку від «Фанти», чіiсь-то труси,
вшир розчепірені, як паруси,
курячу кісточку, риб’ячий хвіст,
ложку, сільничку та лавровий лист,
пачку від печива, м’ятий кульок,
пляшку з-під соку та в плямках брильок…
Мати сказала сердито: «Синок!
Не iжачок ти, а просто свинок!»


Снова прошу прощения - буква i c двумя точками у меня не отображается...