Примарнi конi

Алексей Ковалевский Укр
Примарні коні у тумані
Йшли до обсмиканих копиць
І їли, їли
І, захланні,
Пили, пили з моїх криниць.

               І відганяв їх уві сні я
               І лунко хльоскав батогом.
               Вони ж,
               Неначе знавісніли,
               Іржали й бігали кругом.

І це була уже облога,
Така —
Що хоч тікати пріч.
Чого їм треба від малого?
Він знову хлипа цілу ніч...

               Щоб ріс у відчаї?
               В безсиллі
               Ламав батіг, росою брів
               І побивався на розкриллі
               Своїх придуманих лугів?

І в сни вертався — дивні, давні,
Безсонячну здолавши путь?
І гарні коні,
І примарні —
А все жеруть! Жеруть. Жеруть...