Зимно утро

Величка Петрова
ЗИМНО УТРО
Накити сребърни с перли омесени
майстори чудни са ваяли.
С утрото зимно навред са разнесени
за да ги гледаме смаяни.

Ледено маха слънцето светнало.
Студ с красота се люлее.
Бяло с магия пред нас се е метнало.
Детска пързалка се смее.

Накити сребърни с перли омесени
майстори чудни са ваяли.
Хората с грижи, в проблеми унесени...
Колко ли, колко са смаяни...
"ПЕЧАЛНА СТРУНА В МОЕТО СЪРЦЕ"1992г.