Вчись, дитинко

Анна Лындина
Зірочки на небі, бачиш, посміхаються?
Як дзвіночки срібні ніжно озиваються.
З ними соловейко, чуєш, розмовляє?
Мабуть, щось цікаве їм розповідає.


А онде тополя гілками качає
І маленькій яблунці пісеньку співає.
Щоб та не боялася, щоби засинала,
Щоб скоріш великою, гарною ставала.


А під нею квітоньки спати полягали.
Нічка їм наспівує про ліси-/дубрави/.
Вчись,дитинко,слухати все живе навколо:
Як шепоче вітер, як співає поле.


Як пташки в садочку пташенят навчають,
І про що дерева з ними розмовляють.
Вчись любити Земленьку, берегти від зла.
Зла багато в світі, та Земля одна.