Йожий свiт

Наталья Викторовна Лясковская
Йой, йожий світ —  осяйне диво!
Там гарно, радісно, квітливо —
чудовий край!
I кожне крихітне iжатко
знай слухає, що каже татко:
—Запам’ятай
і сонця щедрість на світанні,
й прощальний промінець останній,
усе збирай,
і лісових галяв дарунки,
i дощика освіжні струнки —
все щирий рай!
Смарагдові навкруг левади,
чуй, пташка виробля рулади,
бузок цвіте…
Живи, дитя, люби родину,
не нарікай на Батьківщину,
бо те —  святе!