День iжачка

Наталья Викторовна Лясковская
Дванадцять iжачків ідуть
зеленим бережком.
Найперший — головний, мабуть, —
з баяном та стяжком!

Пiд кожушками-шпичками
надiв кожний iжак
сорочечку зi стрiчками
та кожаний пiжак.

Веселi очки, писочки,
святковий гомін, грай!
Дерева як колисочки
гойдають небокрай…

Крокують в ногу жвавчики,
спiвають: «Гей, iжак!»
I бiлочки, i зайчики
пiдспiвують iм так:

«Ген, в синь злітають зяблики,
чудовий день, браток!   
Хай всі звірята з яблуком
вернуться до хаток!»

Кричать, від жаби до жучка
зідравшися на пень:
— Ура, зі святом iжачка!
Сьогоднi — iхнiй День!


Прошу пробачення, у мене чомусь i  з двома крапками не друкуеться...