Перша вчителька

Яна Ковалева
Перша в житті людина,
Що навчила мене писати.
Що навчила: як звуться букви,
І як пишеться слово "мати".
І матусю любити навчила,
Поважати свого тата.
На уроці сидіти спокійно
І рученя підіймати.
Першу вчительку я не забуду
У житті нізащо, ніколи.
І як важко мені буде,
Завітаю, звичайно, до школи.
І простягне вона руки,
І обніме як рідна ненька.
І гарячі її долоні
Лід розтоплять у моїм серденьку.

                2004р.