Так було. В нiч ангел засурмив...

Раиса Андрющенко
http://www.stihi.ru/2012/12/07/11246

Жах  та  біль  скорботної  землі,    що  палала  чорним  смолоскипом,
Птахом  обезсиленим  стоїть,  спомином  чорнобильського   лиха…

Так було… В ніч ангел    засурмив… Впала зірка, небо почорніло,
Чорні хмарі   краяли вітри…  зникло сонце… землю  спопелило.
Одкровення   вічних  страшних  мук, огортало  серце  пеленою,      
І   душа  заклякла   на  хресті та  невдовзі    вкрилась  сивиною...   
Пекло  вийшло  з  Чотирьох  Воріт  по’ світу рознести  ізотопи,
Заволав    до  Бога  божий  світ в чорній та  безвихідній жалобі…

Час минув,  сплили в віка роки, знов земля  в  блаженстві  шаленіє,   
Де  страждали    люди  –  пишний цвіт - чорний  ліс  зродився, зеленіє  .
Янголи  вернулись с забуття,  грають   сурми,   тихо плачуть  верби, -
Та    немає  з жаху  вороття – то  душа  знедолена  біль   терпить …




«…Засурмив третій янгол, —  і велика зоря спала з неба, палаючи, як смолоскип. І спала вона на третину річок та водні джерела. І ймення зорі тієї – «Полин». І стала третина води, як полин, і багато людей повмирали з води, бо згіркла вона.»  (Апокаліпсис)