Сумна Украина

Владимир Грекул
 Похилилась Україна - вниз роса злетіла,
 Ось вже й має незалежність, яку так хотіла.
 Вже ліси, поля та гори і дніпро, і кручі
 Стали вільні, незалежні, та щось не могучі.
 Супермаркетів до біса, ресторани всюди,
 Та життя стає все важче, бо бідніють люди.
 Лиш на Бога вже надія - Бог нам допоможе,
 Бо нам кожна влада каже - рятуйся, як можеш.
 Безробіття шаленіє і правди немає,
 Бо державна наша влада про свій статок дбає.
 І рятуються, як можуть - одні квасять з горя,
 Бо прожити нема за що, а пити знаходять.
 Другі їдуть у Росію, щоб щось заробити,
 Заробітків тих не густо, та можна прожити.
 І то тільки в тому разі, якщо пощастило,
 бо буває часом платять лиш на шнур та й мило.
 Треті їдуть на роботу в західну європу
 За їхні євро згідні цілувати в ... щоку.
 І тепер європа мстиво шпиняє сильніше
 За ті всі  роки радянські, що тряслись раніше.
 І сусіди нас то манять, то кнутом вражають,
 А наївні люди вірять - нам добра бажають.
 Люди - будьте же мудріші - вірте тільки в себе,
 Бо ніхто нам не поможе, тільки Бог на небі,
 Та робочі наші руки й голова на плечах
 Допоможуть нам піднятись до висот лелечих.
 Лиш би був господар зверху й дбав про Україну,
 То й розквітне Україна на заздрість сусідам.
 Дай нам боже атамана, щоби дбав охоче
 Про закони справедливі і місця робочі,
 Щоб ми владу не терпіли, а нею пишались,
 Щоб з країни не тікали, а в сім'ю вертались,
 Щоб державу не шпиняли, мов загнану в клітку.
 Хай розквітне Україна трояндою влітку !!!
 Бог поможе - час настане, та коли не знаю -
 І знов по всій Україні пісня пролунає !
 Защебече соловейко пісню солов'їну,
 Пісню радості та щастя на всю Україну !
 Випрямиться наша ненька, всміхнеться з сльозою ...
 Та це будуть сльози щастя - хай течуть рікою !!!