Самотнiсть

Стократ
Чи божевілля,
                чи натхнення
Мій розум на частини
                крає
І за невпевненість
                карає,
Пустим без тебе -
                сьогоденням...


Якщо вагань -
                черговий збіг -
                надії зрада...
Якщо отрута -
                з рук твоїх -
                я вип'ю радо,
Якщо бажаєш
                ти мені -
                без тебе жити;
Ночей безсонних
                нескінченність
                пити...



Моїх не зрозумієш більше
                віршів,
Навіщо люба
                тобі знати,
Як непотрібне -
                змушене страждати,
Як зимно і самотньо,
                цій душі...