Час пiсаць

Игорян Долгий
Як прыйде час пісаць -
Не маю думкі.
Калі час працаваць-
У галаве адны прыдумкі.

Калі за працай словы,
Ня дрэнную складаюць рыфму,
Але знікаюць  з галавы
Як тыя лагарыфмы.

Яшчэ я пазабыў нямнога
Роднай мовы  словы,
А некалі у час вучобы
Я размаўляць спакойна мог бы.