***

Абубакир Жемухов
Бозий Сашэ, дэ къэпщыпу псейм и лъабжьэм ущIэмыт!
Пхъэгулъейм шэфтал кхыпачкъым-лейуэ гугъу уэ зыбогъэхь...
КIэпхъым дамэ тету пфIфщIу, здыхуей дыдэм нос,
Мэшэлыхъ а цIыкIум - жэнэт бзууэ къелъэтыхь.
Зебгъэзыхыу дэ къэпщтахэм, псоми яIэщ дерт*?
Ахэр псори кIэпхъым вагъэсеплъ** ищIакIэщ,
Япэм дэри дыщыщIалэм, ди лъэр дэни тхьырт,
ЖызогъыIэ сыхуэмейуэ-***гъэзэкI дыхъуакIэщ.
Дэр къыпыхум - гъэр нэсакIэщ,
Умыбэлэрыгъ,
Дыщылажьэр къалэм и кIэщ,
ЖысIэр - къыздэIыгъ?!
Дэм и купщIэмкIэ зигъынщIым,
КIэпхъыр занщIэу псеймкIэ кIуэнущ,
Из ищIынурэ и куэщIым,
ШкIуртIым иуIуэнщIу гъэ текIынущ.
НэхъыфIщ цIыхухэм дыкъамыщIэм,
ТIури дыхуэмыхущ,
"Сельхозтехникэ"-р щыIэжкъым,
Хэт дэ дыкъыфIэIуэху?
Иджы дэ тшиин диIэжкъым,
Къэралыр лъэлъэжащ,
ТIури фондхэм дытесыжкъым,
Къытщыжьдалъхьэу щытар кIуащ.
Брэмтэ дыгъэр щхьэщытщIыкIэ,
Псыгуэнсу дыгъакIуэ,
Згъэунэхуауэ жумарт жылэщ,
Мы гъэм кIэртIоф якуэду жаIэ.

* Дерт - деффект;
**Вагъэсеплъ - проба
                10.10.2006