Ана

Кобеген Тленсерикулы
Маххабатын таза булактай шексіз маган ана  - жан,
Суйем сені, бiлем жаксылыгын мол маган.
Айсын маган, анашым сен, дурыс жолды корсеткен,
Бул жалганда кымбат маган, кымбат маган бір - ак жан.

Жас тілегім, бас тілегім – омірінді жайнату.
Кас жауынды, тас жауынды адал достар кылдыру.
Жуз тіледім, мын сурадым Жаратушы Кудайды
Сен озіннін бір созінді жуз гаухардай санату.

Аткан оксын, жанган шоксын журімде жанган сен.
Жарык кунсін, жасыл гулсін жер бетіне сен оскен.
Ак кайынсын, ак айымсын жаркыраган аспанда.
Жан панамсын, жан анамсын суйем сені аркашан.

Ак ауамсын, бак санамсы; кунде мені уоргаган.
Бала кезден, саби кезден анам мені ойнаткан.
Журегіннін маххабаты ошпейдi екен ешкашан,
Бас иемін ана – жаным, ана - жаным мен саган!!!