Пташина заздр сть

Сергей Кононенко
       ПТАШИНА ЗАЗДРІСТЬ
               
                З повчань старця Паїсія Святогорця

Збираються на осінь у дорогу
Великі гуси, лебеді – царі,
Не забувають в небі про підмогу
Ці благородні птахи – кораблі.

Бо, по дорозі кволих підбирають
Або малих на спинах понесуть,
Тоді малі птахи відпочивають
Та й знову у важкий далекий путь.

А кури це побачили із двору,
І заздрістю наповнилась душа.
Навіщо помагати треба хворим,
Коли у пташки в пір’ї – ні гроша?!

Зібрати б тих сліпих курей до кучі
Та й виставити в холод за поріг,
Нехай відмерзнуть язики колючі,
Щоб не пускали в душі свої гріх.

                11.09.2009р.