Мила ос1нь листям ноги

Олег Якимчук
Після довгої дороги,
Зупинившись у селі,
Мила осінь листям ноги,
Лікувала мозолі.

Находилася полями,
Бо, збирала урожай,
І лісами, за грибами,
І до річки, через гай.

В садах яблука трусила,
Вижимала дітям сік,
Ще й горіхів насушила,
Щоб хватило на весь рік.

Десь за піччю на полиці,
Сушить синій виноград,
Молоді ростки пшениці,
Накриває листопад.

В нагороду за роботу,
Поміняє свій прикид,
Розмалює в позолоту,
Весь, довкола краєвид.

Зачарує зір красою,
Літо бабине верне,
То пограється з зимою,
Шубу білу одягне.

Сумну пісню заспіває,
Разом з вітром і дощем,
І нарешті задрімає,
Під калиновим кущем.

Фото автора