Однокласники

Владимир Грекул
 Ми покоління ще з Радянського Союзу -
 Я цим пишаюсь, бо минуле наша суть.
 А в тім, що діється з тих пір щось мало глузду,
 Є лиш надія, що безглуздя ці пройдуть.

 Нагода зоряна - поринути в дитинство,
 Знов стати школярем - побачити всіх вас -
 Шкільне, веселе наше класне товариство,
 Щоб хоч у пам'яті приблизити той час.

 Яскраві іскорки шипинського школярства
 З закутків памяті зринають вже не так.
 Їх віддаляють наші буднішні митарства,
 Сімейні хлопоти і сивина в літах.

 Це тільки зовні ми поважні та пузаті -
 В душі ж назавжди я лишився школярем.
 Ми стали мудрістю та внуками багаті,
 Але життя для нас є тим же букварем.

 Є в світі люди, що забути їх злочинно -
 Вони вкладали в наші голови знання,
 Дивитись  вчили в світ відкритими очима,
 А також все , що не могла нам дать рідня.

 Це вчителі нам сіють мудрості насіння,
 І відповідь дають на безліч що і як.
 Вони на ноги ставлять кожне покоління,
 За це їм наш поклін і тисячі подяк!