Багацце. зб. Галасы

Михаил Кортелёв
Багацце.
Жыву  -  нясу, адно багацце,
Яно і боль-цяпло,  і суд,
Тое святло ад родной хаты
І што  Радзімаю завуць.

Яно, зчарованыя клады,
Якіх, ніколі не пазнаць,
Яно, дзе шчодры на Каляды,
Зямля, дзе продкі ўсе ляжаць.

Хай, кагосьці,  вабіць шчасце,
Чужыя землі іх вядуць,
А мне ж  -  бяздоннае багацце  -
Мая святая Беларусь!
-18.11.12.