Нарачанская сiтаука

Евгений Азгирь
Чаму музыка трапіў у палон?
Чароўнай птушкаю лятаці па старонках,
Ці біля Нарачы ўздыхнуць
                і памянуць,
Не толькі ўнутры, але і вонкава.



Каменне шэрае ўразаецца у страфу,
Радок бы сітаўка шкварчыць -
Такія дробязі.
Я біля Нарачы ўздыхну
                і памяну...
Той час, калі пісаў
                і не сароміўся



Таго, што кажа майстар слова плоскага.
Калі паслухаць Нарач
                першым чынам,
Сабе самому крыкнуць: "Малайчына!",
У творчасці заўсёды будзе коска.