Вершина

Александр Зубрий
…Людина собі обирає вершини,
Які подолати бажає в житті.
Комусь це – коханка, будинок, машина,
Посада, досягнута у самоті.

Для інших – це гори, печери чи крига,
Куди через силу заліз чи проник.
Вважається зрілим (чи, може, достиглим?)
Як був там, де інших нема, чоловік.

Та є одинока і дивна вершина
Під назвою «Спробуй Здолати Себе».
І там побувала єдина Людина,
Пройшовши водою цей шлях до небес…

14.12.2012