Прошение. -bg

Леонид Бородаевский
Везенков,ела!               
Сложи очила-
Отново е зима
И сняг много има,
Че кметът-Сотира,
Седнал е на бира,
Пък Тошо-наместник,
Зачел си е вестник-
Все хора"заети",
А старците-клети!
Везенков,ела!
Вземи и метла-
Общинският кмет
Да пратиш на смет.
Прати снегорини-
Управа да сринат!

Везенков,ела!
Да видиш дела
И новият път,
Натам е снегът-
Сто метра са само!
Подай едно рамо,
Че тази управа-
За нищо не става!

Волята-твоя.
Мини след завоя!

        в ночь на 09.12.2012 г. снег на югозападе!
        произведение написано на болгарском языке!