Березень

Олег Якимчук
Вологий подих талого снігу,
Охолоджує перший, весняний промінь,
Падає з неба на землю з розбігу,
Килим зимовий перетворює в повінь.

Краплини води зібрались в струмок,
Сонячним світлом так весело грають,
Зиму змивають вони до річок,
Широку стежку весні прокладають.

Поволі зникають морозу сліди,
Сурова зима їх у кризі лишила,
Рання весна, потоком води,
Луги, у море перетворила.

Розбитим шляхом березень йде,
На крилах пташка тепло принесе,
Не помітиш, як час з водою зійде,
На мокрому лузі трава проросте.

Фото автора