О конце света

Евгений Безус
               
З  магазину баба Зоя
Тягне торбу з ковбасою.
На додачу сало й мило,
Кам’яної солі брилу.
Сірників великий кошик, –
Ледве вистачило грошей.
А сусіда Вітя Лящик
Пре горілки цілий ящик

Запитав в сусіди Віті:
–Що це робиться у нас? 
–Та ж назавтра кінець світу!
Пророкують повсякчас.

Ось і робимо запаси
Ми продуктів. Тільки гасу
Не вдалося закупить,
Щоб цю напасть пережить.

Я в підвалі і кімнату
Вже давно облаштував.
Тут запас зробив багатий.
От якби я ще й узнав,

Чи надовго кінець світу?
І чи вистачить харчів?
– Ех,Вітько, який же вітер
Тобі мізки проперчив?

Якщо буде кінець світу,
Шансів вижити нема.
Не запаси слід робити,
Щоби пузо набивати.

Треба Господа молити,
Як огорне світ пітьма,
Свою душу рятувати.
Ось цього – якраз, катма.
                Євген Безус 
                11.12.12р.