Майор Оксанка

Юрий Терен
Десята година осіннього  ранку.
Слідча майор  у відділку на ганку.
Позаду доба .  У пальцях цигарка.
Співчутливо  кивнув черговий наостанку.
Крадіжка, розбій, шахрайка циганка.
Хтось каявся щиро, хтось грався в мовчанку.
Ні нервів, ні сили не мала  Оксанка.
Хоча і гроза кримінальних талантів.
Цілий день, цілу ніч, цілий час лихоманка.
Стос протоколів , не проста забаганка.
Випита кави не одна філіжанка.
А туман світанковий колиха колисанку.
Поспішала додому  Юстиції бранка.
Аж ось, на дорозі стояла панянка.
Вклонилась, сказала: - Спасибі майоре Оксанко,
За те, що спасли ви нашу пацанку.
Всміхнулась Оксанка, пригорнула панянку:
Усе буде добре, даю обіцянку.