Nabadziga dzive

Константин Шаригин-Дудин
Nabadziga dzive un naudas vairak nav,
Veca, sirma maita minetu (pankukas) taisa man,
Apkart svesi berni, savu bernu nav,
Un pie svesas majas nikni suni stav.

Lieli nikni suni, nelaiz lauka man,
Skaistas kaislas damas nespid vairak gan,
Gribas jaunas drebes un naudu kabata,
Veco drosu draugu augsta amata.

Gribas svaigo alu un velos sampi dzert,
Ka vecajos labajos laikos zeltu veja mest,
Bet vecums nak man viru un kauli nakti sap,
Jau beidzas pavasaris un barga ziema nak.

Es biju liels un stipraks, ar zirgiem braucam mes,
Un skaistos jaunibas gados zirgu pakasus lauzu es,
Ak atri lieli briezi, kur mani gadi skrien,
Pie kada tumsa stura es beigsu dzivi vien.

K.Sarigins-Dudins
12.04.2012