Лист до Святого Миколая

Елена Каминская7
Миколай   Святий,   багатий,
Не    минай   і   нашу   хату.
Ти  в   торбинці   казки   маєш?
Чудодійство   відкриваєш?

Бо   без   нього   світ   не   сяє,
Казка   ж   розуму    навчає.
Чудотворець   Миколаю,
Про  здоров’я   я    благаю.

Щоб   уся   моя   родина
Не   хворіла   ні   хвилини.
Миколай   Святий   і   добрий,
Буде   щастя   хай   у   торбі,

Для   дітей   багато  втіхи:
Шоколадки   і   горіхи,
Ляльки,    гномики   й  машинки,
І   цукерки,    й   мандаринки,

М’яч,   скакалка   і   гантелі,
Щоб   міцні   були   й   веселі,
А   іще   книжок   багато,
Щоб   учились   всі   читати.

Що  у   торбі   ще   тримаєш?
Чи   веселий   сміх   ти   маєш?
Нам   без  нього  не  радіти,
Хай   завжди   сміються  діти!

-...-...-...-...-...-...-...-...-...-...

Зупинилася   у   мріях...
Миколай   чи   все   зуміє?
Хоч   торбинка   й   не  маленька,
Та   вона   уже   старенька,

В   дірочках   вся   і   у   латках,
Тож   не   вміститься   багато
Тих   бажань   і  див   казкових.
І   дорослим  треба   знову

Заробляти  грошенята,
Щоб   малят  своїх   вітати,
Чи   руками   щось   зробити,
Щоб   могли   втішатись   діти.

Не   чекай   чудес   із  неба,
Сам   про  все подбай,   як   треба:
Про   здоров’я   у  родині,
Про   веселощі   дитині.

А   Святому   Миколаю
Я    вірші   ці   промовляю,
Залишається   надія,
Що   рядкам   хоч   він  зрадіє.