Джордж Мередит 1828-1909

Валентина Сокорянская
'JOY IS FLEET'
George Meredith, OM (12 February 1828 – 18 May 1909)
was an English novelist and poet of the Victorian era.

'JOY IS FLEET'

Joy is fleet,
Sorrow slow.
Love, so sweet,
Sorrow will sow.

Love, that has flown
Ere day's decline,
Love to have known,
Sorrow, be mine!



Радость мимолётна.

Радость мимолётна,
Нетороплива беда,
Сладкой любви растаять,
Сама себя сеет беда.
 
Знает Любовь :
Улетит до свершения дня,
Горе - со мной,
И оно не покинет меня.

'ASK, IS LOVE DIVINE'

Ask, is Love divine,
Voices all are, ay.
Question for the sign,
There's a common sigh.

Would we, through our years,
Love forego,
Quit of scars and tears?
Ah, but no, no, no!

Вы спросите: божественна ль Любовь?
Все хором ответят:”Да,да и да!”
И в знак согласия испустит вздох толпа.

Если б знали вы сколько Любовь
Слёз вас заставит пролить,сколько бед?
- Ах,да! Но нет,нет и нет!