***

Викуся Платонова
Дивлюсь на календар
І нібито зима прийшла.
Але нічого окрім хмар,
Я так тоді і не знайшла.
Не всі листочки ще опали,
Не всі ще вилито дощі,
Вітри не всі дерева ще зломали,
Ніяк не заховає люд плащі.
Вже хочется зимового повітря,
І снігу, ожеледиці, морозу,
Кидатися сніжками проти вітру,
Чекати новорічного прогнозу.
Так що ж я хочу вам сказати, люди?
Що календар не завжде каже правду.
То що ж таке: написан справді грудень,
А ми гуляємо по листопаду!