***

Викуся Платонова
Що таке насправді рідна мова?
Дитятко задалося питанням
Це є материнська колискова,
Це приємні співи пташок зрання.
Підросло і знов пославило питання.
Що ж таке насправді рідна мова?
Це є ніжне слово про кохання,
Й тіжко вимовлені слова відмови.
Пізніше ще поставило питання.
Що ж таке насправді рідна мова?
Це є сльози і слова прощання,
Чарівне дзеркало душі покрову.
Кожен, хто поставить це питання,
Мусить в своїм серці зрозуміти,
Що таке для нього рідна мова.
Те, чим почуття подарувати зможе саме він!
Бо таке в людському світі ще буває,
Що мову знаєш, а вона не рідна.
Кожна людина мабуть знає,
Без мови, як без серця - вона бідна!
Отож я дуже хочу побажати,
Співайте дітям колискову,
Щоб змалку дітям легше було взнати
Свою співучу, рідну мову!