Дощ

Виктор Варибок
крапає дощ
осінній  дощ
на руки
голова прикрита
капелюхом

що в тому дощі?
кислота?
нитродурість вчених?
химія безглуздя?

вже не відкрию рота
щоб впіймати дощину
як то було в дитинстві

дощина
зараз
то смерть
у вигляді дощу
сипе
нищівно
з неба

у кожній краплі
суміш самогубства

а інколи почуєш
як шепочуть діти
дощик мамо дощик!
і всміхнешся тільки

був час коли
то дощик був а зараз...

то царство ядохимікату
брудної їжі
спотвореного повітря
знешкоджених лісів
радиаційного фону
і дурнів
які згодні жити
серед цього

дітей народжувати
працювати
мати на щось надію
без жодної думки
що їх навкілля
їх вбиває
хвилину кожну

і ніхто не дбає
про порятунок
самої суті
сенсу для життя

осінній дощ
він скаржиться що
в нього
злі люди
забрали чистоту
і він в полоні
бруду

о! отруйне
лихо
спіткало нас
посеред ночі
раннього
середньовіччя


01.11.2011р.