Стог н

Виктор Варибок
Ні,нічого не треба!
(Тільки волю любив.)
Не розгадувать ребус.
Не викопувать рів.

Тихо жити.Молитись.
Нічого не вернеш.
Знову вродиться жито.
Що посіяв_збереш.

Луснув світ,наче гарбуз.
Люди стали чужі.
Одягаються гарно
та й стоять на межі.

І од краю до краю
сипе з неба лузга.
Хто й  за що нас карає?
Помста це  дріб"язка?

Може,хто кому винен?
Позабув про свій борг?
Залишаються  стіни.
Україна  як   морг.

Хто ти,велетень ночі?
Чи бубонна чума?
Чую зойки співочі.
То руйнують дома.

То загортують землю.
Виливають моря.
Присягаються Кремлем.
Кіпою  володаря.

Україна вмирає.
Навкруги  вороги.
І од краю до краю
стогне все:помоги!

19.10.2012р.