Голодомор 2

Виктор Варибок
так воно так

у розпачі лунае гомін
посеред ночі
мільйонів душ
заморених тим звіром
що вийшов
із талмуда

з яким зустрілись
українці щирі
прості та роботящі

не знали навіть
з ким вони зустрілись

що далі буде
не мали навіть гадки

а коли звір
почав їх їсти
(спочатку їв  лише майно
а потім
їв дітей
за дітьми
звір поїв старих
а далі
і тих хто
називався молодими)
тільки благали Бога
щоб звір
їв не так швидко
і дав їм час на
стогін і спокуту

але той звір
тільки поглиблював
свій апетит
і Бог не чув
заморених благань
так наче
Його не було
взагалі

звір із талмуда
шматував як здобич
Україну

і нікуди було піти
і нікому було
і пожалітись

повсюди був той звір
повсюди
хижий завжди голодний
ненажерливий

так воно так

26.11.2011р.