Черга

Виктор Варибок
була остання ти
у черзі
на міський цвинтар
де усіх закопував
живцем
кремезний і мовчазний
парубок

тримала ти квіток
автобусний
мобільний телефон
та декілька цукерок

була у тебе
та червона сумочка
що він подарував
на день народження

та ще й книга
про здоровий глузд
у разі нападу акули

ти стала у цю чергу
бо втомилась від чекання
свого рейсу

а  цвинтар  був навпроти
і всі стояли
по черзі плигаючи вниз
малі старі  ще й молоді
і зовсім немовлята

стала у чергу й ти
щоб час не гаяти
дарма

а коли черга підійшла
побачила ти свій автобус
і мала вже піти
на ту зупинку
але позаду хтось
штовхнув тебе у спину
і ти злетіла
напричуд легко
та сміливо

то був твій сон
цієї ночі
який розповіла
сусідці

та запитала:
може залетіла?

дивилась мовчки ти
як сходить осінь

16.12.2011р.