Мете

Виктор Варибок
мете

сніг в очі

вітер б"є гілля
дерев

вітер
ковтає дах
ковтає двір
ковтає ніч

вітер веде допрос
з пристрастю:

зриває волосся
клонить до низу
ллє ледяний
потік на тіло

обкладає долонями
мозок

свята брехня
кружляє  світом

дає можливість
жити й вірити
і відчувати

зло перейшло межу

добро всихає
наче смоква

їж сладість пізнання

але гіркота зла не
залишає

зло  скрізь
у всьому  що є

скрізь

свята брехня
веселих тих панів
з обличчями катів

у хаті темно
задуло вітром свічку

над книгою
сидить хтось
незграбний
нерухомий

і слухає
як ніч заходить
у серце

свята брехня
кружляє світом

і відчуває той
над книгою
що нема нічого
і нікого

тільки тіні
на стіні

тільки жах буття

мете...

01.03.2012р.