Сонет 29. В. Шекспiр

Татьяна Троцкова
Коли відвернуться від мене і доля, і люди,
Глухе небо молитвами турбую даремно.
Нікого поруч-.я один,а плач мій повсюди.
Шукаю світла я тоді,бо на душі темно.
Я схожим  бути мрію на тих, у кого більше є надії,
Хто вдався вродою, хто друзів вірних має.
На тих, у кого є талант, і хто багато знає.
Та все це в мене є, але воно не радує мене.

Серед таких думок себе я майже зневажаю.
Але в ту мить, коли тебе згадаю - я жайворонком  на зорі
З ції понурої землі увись злітаю.
І гімн любові я співаю біля воріт самого раю.

А думка про твою любов дає мені таке багатство -
Що зайвий трон, не наляка полон, і навіть рабство.