Сонет 49. В. Шекспiр

Татьяна Троцкова
В той день(Не дай Господь той день прийде)
Через недоліки мої обличчя ти нахмуриш,
І підсумок твоя моїй любові підіб’є.
Таку ревізію зробить чи хтось,чи сам присудиш.
В той день повз мене ти пройдеш чужий:
В очах не щедре сонце, а скупе.
Любов твоя, неначе дикий звір,
Шука причину, щоби не любить, від люті звір сопе.
Я на той час міцний буду, мов скеля
І  присягнуся проти себе заради твої правоти,
Бо зрозумію, що для тебе - я пустеля,
А ти давно шукаєш свіжої води.

Мене покинути і розлюбити - право тобі закон дає.
А хто закон напише, щоб мене любити?У кого право таке є?