Тарасова гора

Инна Приходько
Там ревучий реве і вмиваються
                росами схили,
а підніжжя гори сповива словоплин
                молитов,
там висока душа у святій благодаті
                спочила,
і на чатах стоять споконвічні Добро
                і Любов.
Крізь тумани облуд на долоні
                безмежної шани
сяє мудра й пророча Тарасова
                світла зоря,
на Чернечій горі Україні загоює
                рани
незапроданство духу і правда її
                Кобзаря.
Павутинки років ледь гойдаються
                на видноколі,
свіжим вітром живим застережливо віє
                здаля:
вчіться кожного дня так, як треба
                для щастя і волі,
бо стомилась чекати месій українська
                земля…