Туда, де текла Есылда,

Васыль Брыль-Кобзар
Ек хоч добырайсь з Дыржына

Мы зары во будымо ладыты
Типа жэ й дорогу й до й швабрый пак.
Бо й Брыль гондэ так пак по-лаборську ж а ныц ны панимат.

То шо ж то пак тут за шэ й Якша, гав?
Бо ж Псыщава-то вэльмы й далый даж
За тэй гавлавы да опадыська од Дыржына С.

И силы мы, Рыбонька КраСнаЯ, ф,
Ны от Федарук Машы нашыя вш.
Бо й кракала снасьць Яшкы натта Ш да, пака не взрасла й.

То дэ Ж гэта низ да верха й
У Жаб-та с сапля вж?
Да вот: наша Ж тулка стара вш, кап граци дзицяци дзе й влад Б.

Куда Ж мы й ходыВ Бы П з запалк,
ЕК ны в рышыта
Тута в Сашк.

Бо, да, тут всэ арышт да схваць усих, хто но кормыць всех Зайц.
То ек вытэ тута быз нас,
На сайты зараз?

Бо празНавВав Вась Дзень ВассТань
Якихсь дзекабрат
На Сенацк.

Нябыта жа й в даш Петрахрат,
Дзе й Оль Ильина Зь,
Цётка наш ць.

А зараз жа во й Каляда ль,
Кали СонцэСтайЯнь.
Да шо вы! Да сёмка нушна Ш для фсех пацанят прааславн.
Во так и Кацяня
ПлаЧа й па й мамц,
Шо Ж блин на дароху й спякла З.

Прама ф смятань.
Бо зь цеста патрепна скрываць? Да хай апсыраюць хоць с пяць
Казлиных баран, в общым-та!

Усё мы цяп-ляп –
И на-на вж
Вав пащу вавкам Ж. Не сынам.