Страждаючий Бог

Олись Лапковский
                http://www.stihi.ru/2009/09/27/7772

Жив Бог. Деміург. Творець. Всесвіту. Сутінків. Сутей. Істот. Людини. Він був Істиною, Істинним  і Творцем  Істини. Він був Єдиним. Він був Любов’ю.
Єдиний страждав від Нерозділеності (Знання. Логосу. Слова. Любові)
Нерозділеність була його Суттю і найпотаємнішим Началом. І все, що б Він не робив, Він намагався робити у Єдності і Єдинстві.
Він був нерозділеним Всесвітом. Він був Всесвітом, і мав у собі Всесвіт.
Єдин і Один – чи є то докорінно однокореневі Слова? Самотність і Самість – достеменно.
«Розділяй і владарюй!» - чи було то Його девізом? Чи тут є та сама підміна Смислів?
Жив Бог. Сам. Творець Самотності і Самості. Самісінький. Самостійний. Незалежний. Величний. Великий. З Лицем Бог. Багатоликий. Виміром якого було  Лице. А головним було не втратити Лиця.
Персона. Індивідум. Персональний. Індивідуальний.  Потаємний. Мій особистий Бог. Бог, який у Собі мав Себе.